Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vintervit chokladtårta

 
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

Saftig mörk chokladkaka täckt med len vit chokladtryffel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ungsvärme 200 ° Smält blockchokladen och smör tillsammans över vattenbad. Ta från värmen. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  2. Rör försiktigt ner smör chokladblandningen och vetemjölet blandat med vaniljsockret i smeten. Vänd i nötterna. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 12-15 min. Låt svalna.
  3. Vit cholkladtryffel: Koka upp grädde. Hacka chokladen grovt. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i den heta grädden. Låt den svalna och tjockna lite. Bred tryffelkrämen över kakan. låt stelna i kylen, gärna över natten.
  4. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Doppa valnötter till hälften i chokladen och fäst dem på kanten av tårtan. Pudra över lite kanel strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.