En elegant lunch eller förrätt som inte är arbetsam att tillaga. Denna enkla rätt tillåter att den mesta tiden läggs på varmrätten.
Instruktioner
- Skär osten i tärningar. Ansa, skölj och hacka purjolöken. Skala och pressa vitlöken. Hacka persiljan fint. Skölj rädisorna och skär dem i tunna skivor. Skär laxen i strimlor eller tärningar.
- Skölj och lägg åtta fina endiveblad åt sidan. Skölj och hacka resten av endivsalladen fint.
- Blanda keson med matlagningsgrädde och citronsaft. Blanda sedan ner osttärningar, purjolök, pressad vitlök, hälften av persiljan, rädisor, lax och den hackade endivsalladen. Smaka av med salt och en stor nypa peppar. Rosta pumpakärnorna i en torr kastrull tills de börjar dofta.
- Lägg de hela endivebladen på en tallrik och fyll dem med sallad. Strö över pumpakärnorna och persiljan. Servera med färska baguetter eller toasts.
Publicerat den
17 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar