Min personliga favorit med vit chocklad, nötter och bär som kan förberedas flera dagar i förväg och förvaras i frys. Den är lättar att göra än vad beskrivningen kanske antyder och är väl värd allt besvär
Instruktioner
- Bottnar ------ Ugn 175 grader
Lägg nötter, socker och äggvita i en mixer och finhacka ingredienserna tills det liknar en fin gröt
Vispa övriga äggvitor med potatismjölet och tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills du har en fast maräng.
Blanda ca 1/3 av marängen i "gröten" och vänd sedan försiktigt samman med resten av marängen.
Ta fram en springform och rita på bakplåtspapper hur står botten ska vara.
Bred ut smeten på pappret och ställ in i ungen.
låt stå ca 30-35 min.
Måste vara HELT kall innan du häller på fyllningen
(Tårtan kan göras i flera lager, gör så många bottnar du önskar använda)
- Bär Panna-cotta
Lägg gelatin-bladen i kallt vatten
- Koka upp bär, vaniljstång, socker och citronsaft och låt sjuda 10-15 min
Ställ åt sidan för att kallna (minst 2 timmar, gärna i kylskåp)
- Koka upp grädden och lägg i den vita chokladen om du valt att använda den.
Tag av från värmen och lägg i gelatinet.
Låt kallna (minst 3 timmar)
- Blanda samman grädden med bären med elvisp
Använd spritspåse eller sked och klicka upp önskat antal "bomber" på en bricka och ställ i frysen (kan även göra en större "platta" istället för fler små "bomber").
- Vit chockladmousse
Lägg gelatin-bladen i kallt vatten
Koka upp socker, maizena, vaniljstång, mjölk och äggulan till vaniljsås.
Hacka chokladen och lägg i vaniljsåsen.
Blanda ner gelatinet.
Vispa grädden och vänd ner 1/3 i vaniljsåsen.
Vänd försiktigt samman med resten av grädden
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i moussen.
- Montering
Lägg din botten i springformen (skär av kanterna om nödvändigt
Häll på moussen
Tag fram bär panna-cottan och tryck ner "bomberna" i moussen och täck över dem så de blir gömda.
(har du valt flera lager lägger du på en botten till och upprepar)
Ställ i frysen
Ta fram några timmar innan servering och dekorera efter önskemål. Funkar fint med marsipan och mörk chocklad
Publicerat den
28 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar