Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chockladkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En kaka där den vita chockladens honungslena sötma möter citronens syrlighet i en perfekt harmoni. Trots den kompakta konsistensen smälter varje bit på tungan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader C.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21cm i diameter. Smält chockladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull.
  3. Rör socker och Kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och chocklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saften. Blanda ner det i smeten.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker, socker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda i 25.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.