Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit choklad och bananmousse med sirapsflarn

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Ska prova nu på nyårsafton men visst verkar det mumsigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen fint och smält över vattenbad eller micro. Vispa grädden och creme fraichen till en lös konsistens och vänd ned 1/3 i taget i chokladen. Blanda försiktigt till en jämn smet. Mosa bananerna med en gaffel och droppa över lite citronsaft så att det inte mörknar. Vänd ned bananmoset i chokladen och ställ in i kylen 7-8 timmar.
  2. Sirapsflarn: Sätt ugnen på 180 gtade. Blanda sirap och glykos. Lägg små klickar på bakplåtspapper och låt stå i ugnen tills de är lätt bubbliga och har fin brun färg. Förvara i frysen fram till servering.
  3. Vid serveringen: Mixa hallonen. Klicka upp lite mousse på en spegel av hallon, stick ned ett -två flarn i moussen och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.