Måste bara smakas. Kombinerar sötma med sälta på ett väldigt fint sätt samtidigt som den fylliga smaken från citrongräset kompletterar och binder ihop smakerna i kakan.
Instruktioner
- Ger 10-12 bitar
- Mixa kexen och smält smöret. Blanda och täck botten på en springform, ca 24 cm i diameter, tryck till och ställ kallt. Banka citrongräset så att aromerna frigörs och koka upp tillsammans med 3 dl grädde. Låt sjuda 10 minuter. Dela under tiden vit choklad i mindre bitar i en bunke. Sila bort citrongräset och häll den varma grädden över chokladen.
- Rör runt den rumsvarma philadelphiaosten och blanda med 3 msk vaniljsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör i sockret och fortsätt vispa. Blanda philadelphiaröran och den vita chokladröran och vänd tillslut försiktigt ner äggvitorna.
- Häll allt i formen och ställ i frys några timmar.
- Krossa den turkiska pepparen till fint pulver och blanda i en kastrull med 1 ½ dl gräddde, 3 tsk vaniljsocker och 1 msk kakao. Koka upp under omrörning.
- Dela den mörka chokladen i mindre bitar i en bunke. Häll över den varma lakritssåsen och rör om. Låt svalna något och häll sedan tryfflen över cheesecaken. Toppa med havssalt och ställ i frys. Ta ut kakan ca 30 minuter innan servering.
Publicerat den
17 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar