Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit choklad- och lakritspannacotta med marinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker, lättlagad och överraskande god kombination med lakrits, jordgubbar och muscovadosirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt lakritspulvret och vispa ut det. Häll hälften av grädden över den vita chokladen och rör om tills den smälter.
  2. Häll resten av grädden i en annan kastrull. Tillsätt gelésocker multi och koka 30 sekunder under omrörning. Häll i chokladgrädden och rör om. Fördela blandningen i fyra dessertglas och ställ att svalna och sedan stelna i kylen i ca 1 timme.
  3. Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Häll muscovadosirap i en skål och tillsätt pressad citronsaft och rivet skal. Krydda med citrontimjan. Vänd ner jordgubbarna och låt dem marinera tills pannacottan kallnat.
  4. Vid servering så tryck pannacottan lite åt ena sidan i glaset och fördela marinerade jordgubbar på den andra sidan. Garnera med repade citrontimjanblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.