En läcker, lättlagad och överraskande god kombination med lakrits, jordgubbar och muscovadosirap.
Instruktioner
- Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt lakritspulvret och vispa ut det. Häll hälften av grädden över den vita chokladen och rör om tills den smälter.
- Häll resten av grädden i en annan kastrull. Tillsätt gelésocker multi och koka 30 sekunder under omrörning. Häll i chokladgrädden och rör om. Fördela blandningen i fyra dessertglas och ställ att svalna och sedan stelna i kylen i ca 1 timme.
- Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Häll muscovadosirap i en skål och tillsätt pressad citronsaft och rivet skal. Krydda med citrontimjan. Vänd ner jordgubbarna och låt dem marinera tills pannacottan kallnat.
- Vid servering så tryck pannacottan lite åt ena sidan i glaset och fördela marinerade jordgubbar på den andra sidan. Garnera med repade citrontimjanblad.
Publicerat den
5 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar