Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladbrownie

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Denna kaka fick vi hos min svägerska på ett kalas och den är så god! Dubbla gärna glasyren så blir det ännu godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i kastrull, dela chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl, valnötter och smörblandningen. Rör till en jämn smet. Häll i smord och bröad form, ca 20x20cm. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter i 150 grader. Kakan ska vara lite kladdig när du tar ut den. Låt den svalna.
  2. Glasyr: Koka upp grädden i kastrull. Rör ner chokladen i grädden så den blir tjock. Ju mindre grädde desto tjockare glasyr. Ta glasyren av värmen och tillsätt rivet citron eller limeskal.
  3. Bred över kakan och skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.