Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladcheesecake med rårörda blåbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag gör oftast pajdeg och liknande i mixern, men det funkar likabra för hand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör allt till pajbottnen i mixer till en deg. Tryck ut degen i botten till en springform. Ställ sedan formen kallt en timme.
  2. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Vispa ihop osten med äggulorna och sockret. Rör sedan ner den smälta chokladen och den lättvispade grädden. Vispa äggvitorna till skum som sedan vänds ner i smeten. Häll smeten jämnt över formen, ställ den kallt i 12 timmar.
  3. Lägg blåbären och sockret i en skål. Vänd bären försiktigt och låt dem vila i 4-6 timmar tills sockret har smält. Rör om försiktigt då och då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.