Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladchessecake

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En chessecake med chokladfyllning och en topping av bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°/150°
  2. Krossa kexen, gärna i matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i en rund form med löstagbar botten och grädda i 175° i 10 minuter.
  3. Smält chokladen i vattenbad. Rör Philadelphiaosten mjuk och smidig tillsammans med sockret.
  4. Blanda i créme fraiche och majsstärkelse och rör till en smet. Rör i äggen och till sist chokladen. Häll smeten i formen och grädda i 150° i 30 minuter. Låt kakan svalna.
  5. Blanda créme fraiche med vaniljsocker och bred över kakan. Garnera med jordgubbar, physalis och blåbär.
  6. Lycka till! Njut!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • LillSnuttan 4 april 2009

    Måste helt enkelt provas. JÄTTE GOD.

  • johanna_9 7 april 2009

    Supergod!!! Bjöd på cheescaken i helgen och den blev väldigt populär. God !!!

  • mariek 25 april 2009

    gjorde denna tårta till påskhelgen kan bara säga att den fick bästa kritik o det blev inge över att ta med hem .......... :O) kommer att göra den fler gånger tack för ett bra o lätt recept

  • emmalotta73 10 juni 2009

    Riktigt smarrig - använde dock bara jordgubbar eftersom det var vad vi råkade ha hemma.

  • merca200 6 mars 2010

    smarrigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.