Chokladcréme
Värm grädde tillsammans med lavendel, vanilj och cognac. Sila av och tillsätt äggula under vispning till gulan koagulerat något.
Ta av från spisen och smält ner chokladen i gräddblandningen.
Vispa ihop och fyll 8 glas. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 2 timmar.
Denna görs med fördel 1 dag innan.
Lavendel och konjaksfikon
Gör en lag av vatten, socker, vanilj, lavendel och citronskal. Låt allt koka ihop en aning innan det är dags att tillsätta fikonen.
Sjud fikonen på låg värme i ca 5 min låt därefter lag och fikon svalna.
Tillsätt konjak och låt fikonen med fördel stå och dra i minst ett dygn. Kan även serveras samma dag.
Hej, det har smugit sig in ett fel i det här receptet, det ska vara 5 dl grädde, annars blir det inte bra, jag har testat :-).
På tasteline står det 0,5 dl grädde. Måste testas inom snar framtid om det blir bra eller ej.
Hm, men hur skulle krämen annars räcka till 8 personer om man använde bara 0.5 dl grädde? Kommer att testa detta snart...med 5 dl såklart!