Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladcréme med lavendel och konjaksfikon

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladcréme Värm grädde tillsammans med lavendel, vanilj och cognac. Sila av och tillsätt äggula under vispning till gulan koagulerat något.
  2. Ta av från spisen och smält ner chokladen i gräddblandningen.
  3. Vispa ihop och fyll 8 glas. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Denna görs med fördel 1 dag innan.
  4. Lavendel och konjaksfikon Gör en lag av vatten, socker, vanilj, lavendel och citronskal. Låt allt koka ihop en aning innan det är dags att tillsätta fikonen.
  5. Sjud fikonen på låg värme i ca 5 min låt därefter lag och fikon svalna.
  6. Tillsätt konjak och låt fikonen med fördel stå och dra i minst ett dygn. Kan även serveras samma dag.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ohm02 9 januari 2009

    Hej, det har smugit sig in ett fel i det här receptet, det ska vara 5 dl grädde, annars blir det inte bra, jag har testat :-).

  • Lilljeppe 10 januari 2009

    På tasteline står det 0,5 dl grädde. Måste testas inom snar framtid om det blir bra eller ej.

  • Teresa58 22 november 2012

    Hm, men hur skulle krämen annars räcka till 8 personer om man använde bara 0.5 dl grädde? Kommer att testa detta snart...med 5 dl såklart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.