Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladfudge med rostad kokos

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Det är något alldeles speciellt med att göra sitt eget godis till jul!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet. Låt koka till 125° eller gör ett kulprov.
  2. Låt kolan svalna något och rör i riven choklad och vaniljsocker.
  3. Häll upp massan i en liten pappersklädd smord form ca 12x12 cm.
  4. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått fin gyllne färg. Låt svalna och strö över fudgen.
  5. Ställ i kylen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat.
  6. Mängd: ca 50 st.
  7. Kulprov: Häll 1 tsk smet i ett glas med kallt vatten. När smeten går att forma till en kula är den klar. Ju fastare kula desto hårdare blir knäcken eller kolan när den stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.