Det är något alldeles speciellt med att göra sitt eget godis till jul!!
Instruktioner
- Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet. Låt koka till 125° eller gör ett kulprov.
- Låt kolan svalna något och rör i riven choklad och vaniljsocker.
- Häll upp massan i en liten pappersklädd smord form
ca 12x12 cm.
- Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått fin gyllne färg. Låt svalna och strö över fudgen.
- Ställ i kylen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat.
- Mängd: ca 50 st.
- Kulprov:
Häll 1 tsk smet i ett glas med kallt vatten. När smeten går att forma till en kula är den klar. Ju fastare kula desto hårdare blir knäcken eller kolan när den stelnat.
Publicerat den
21 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar