Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladglass med champagnesabayonne och jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig kombination av len glass, krämig sabayonne och ett spett med söta jordgubbar som doppats i vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden lätt. Hacka och smält den vita chokladen. över vattenbad eller i mikron, rör om då och då så att inte chokladen bränns. Blir det för varmt så är det lätt att den vita chokladen blir grynig.
  2. Rör hastigt i ägget och grädden. Häll upp smeten i portionsskålar och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  3. Vispa äggulor, socker och champagne till ett skum i en rostfri bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills sabayonnen är kall.
  4. Hacka och smält chokladen till jordgubbarna. Dela stora jordgubbar. Doppa några av jordgubbarna i chokladen, strö över frystorkade jordgubbar eller hallon och trä alla jordgubbar på spetten.
  5. Vid servering: Sätt spetten i glasen med glassen och häll på sabayonnesås. Servera såsen som blir över i en skål bredvid. Garnera med smulor av frystorkade jordgubbar eller hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.