Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Har ej hunnit att prova denna själv ännu. Men delar med mig av receptet så länge.. Kladdkakor har varit en stående favorit i många hem sedan 1980-talet. Anna har utvecklat idén. Hon gör en av vit choklad, som hon smaksätter med citron. En lyckad kombination. Kakan rör man ihop på nolltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kokos i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant.
  2. Smält smöret i en kastrull ta av från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i smöret.
  3. Blanda sedan i sockret, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet och bred ut den i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen 12-15 min, beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Pudra över lite florsocker och servera med färska bär, och eventuellt en klick grädde eller glass. Hallonsorbet är också gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marialun 28 juni 2011

    Supergod! Jag tog dock skal och saft från TVÅ citroner så att det skulle bli riktigt syrligt och gott. "Bröade" den smorda formen med kokos och när den var klar lade jag halverade jordgubbar ovanpå och serverade med vaniljglass. Vi åt och åt och åt - riktigt riktigt gott och en definitiv ny favorit!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.