Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit Chokladkladdkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mäktig men väldigt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och strö kokos i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant. Smält smöret i en lite större kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning med smöret. Blanda sedan i sockret, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör ihop snabbt till en smet och häll i formen. Grädda i ugnen 12-15 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  2. Pudra över lite florsocker och servera med goda bär och eventuellt en klick grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.