Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladkräm med kiwisorbet och passionsfrukt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läskande syrlig frukt möter lite sträv och söt chokladkräm. Elegant, både på bordet och i munnen! 275 kalorier per portion 13 g fett, 6 g protein, 31 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kiwin och skär den i mindre bitar. Mixa kiwi, socker och vatten stötvis (för att inte de fina svarta fröna ska mixas sönder) med en stavmixer. Häll kiwismeten i en form och frys minst 2 timmar. Rör några gånger i glassen med en gaffel under tiden.
  2. Finhacka chokladen, smält den i ett vattenbad. Tillsätt den smälta chokladen till yoghurten och vispa till en slät smet. Halvera och skrapa ut köttet från en passionsfrukt i krämen. Fördela den i 4 glas och ställ i kylen minst 15 minuter.
  3. Gröp ut köttet från andra passionsfrukten över chokladkrämen i glasen. Toppa med en kiwisorbet kula och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.