Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God som den är eller att doppa färsk frukt i..

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda den mindre mängden vispgrädde med mjölken i en gryta. Koka upp. 2. Rör ihop socker och äggulor. 3. Häll hälften av mjärkblandningen över äggsmeten och rör ihop. Häll ssedan tillbaks allt i grytan. 4. Låt blandningen sjuda tills den blir krämig. 5. hacka chokladen och låt den smälta ner i krämen. 6. Låt krämen svalna. 7. Vispa resterande grädden lätt ihop med vaniljsockret. 8. Blanda försiktigt kräm och vispad grädde. 9. Häll upp i skålar och låt stå svalt ca 2 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.