Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse med flädergelé och jordgubbar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Desserten går bra att förbereda en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt kexen i mindre bitar och fördela i små¨glas som rymmer 1½ dl. Blanda flädersaft och pressad citron. Droppa över kexen.
  2. Mousse: Vispa grädden. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den i mikrovågsugn eller i vattenbad. Vispa upp äggulorna lätt med en gaffel i en skål.
  3. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Blanda först i lite av chokladen i grädden och sedan resten. Tillsätt eventuellt röd hushållsfärg. Rör till en slät smet. Fördela moussen i glasen. Ställ i kylen 2-3 timmar.
  4. Gelé: Lägg gelantinbladet i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lyft upp gelantinbladet. Lägg det i en kastrull med vaniljfrön, flädersaft och vatten. Smält på svag värme under omrörning. Dra kastrullen åt sidan och låt det svalna lite.
  5. Skiva jordgubbarna tunt och fördela dem på moussen. Skeda över gelén. Ställ kallt att stelna ca 30 min. Garnera med hyvlad vit choklad och citronmeliss

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.