Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse med kaffesmak

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Detta är en efterrätt som är jättelätt att göra, men första delen måste förberedas dagen innan servering. För att pudra på kakaon snyggt, använd gärna en tesil.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1:
  2. Koka upp grädde i en liten kastrull. När den är varm, bryt ner vit choklad och rör om tills all choklad har smält. Häll ner kaffebönorna och låt allt svalna något. Täck över kastrullen och ställ in i kylskåpet under natten.
  3. Dag 2:
  4. Sila av kaffebönorna från gräddchokladen och vispa sedan grädden relativt hårt. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylskåpet till serveringsdags. När det är dags att äta efterrätten, ta fram glasen ut kylen, pudra över kakao och garnera med några kaffebönor på toppen. Klart att avnjuta!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.