En riktig fest dessert!
Var uppmärksam när du kanderar nötterna så de inte bränns men blir härligt kanderade.
Moussen behöver några timmar på sig i kylen.
Instruktioner
- Chokladmousse:
Dela vaniljstången på längden och koka upp tillsammans med mjölken. Låt vaniljstången ligga i mjölken medan den svalnar
Hacka chokladen och rör ner i den varma mjölken så att chokladen smälter. Låt chokladmjölken svalna.
- Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. Häll över i en spritspåse (eller plastpåse) och lägg in den i kylen.
- Kanderade nötter:
Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och mata sedan i florsockret lite i taget så att det smälter. Passa noga och rör ofta så det inte bränns vid!
Häll upp allt på ett smörpapper och låt svalna. Hacka nötterna grovt.
Tag fram påsen med mousse (om du använder plastpåse klipper du av ett hörn på påsen)
Varva nötter och spritsad chokladmousse i fina glas.
Ställ in i kylen några timmar före servering.
Publicerat den
24 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar