Gjorde den här desserten i helgen och den var så god.
Instruktioner
- Lägg gelantinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
- Vispa grädden hårt. Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad och låt den kallna. Blanda choklad och grädde under omrörning.
- Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ned äggpöset i chokladgrädden tillsammans med crème fraiche.
- Värm likören i en kastrull. Ta upp och smält gelantinbladet i likören. Rör ner blandningen i moussen. Fördela moussen i små glas. Kyl eller frys moussen ca 4 timmar.
- Sås:
Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Sjud 2-3 minuter under omrörning tills såsen tjocknar. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 200º.
- Blanda pistaschnötterna med florsocker och likör. Häll ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt kallna och grovhacka nötterna.
- Hacka chokalden fint och smält 2/3 av den i microvågsugn eller över vattenbad. Rör ner resten av chokladen och rör tills den har smält.
- Klicka ut smala chokladstänger på ett bakplåtspapper. Tryck fast nötterna i chokladen. Ställ kallt för att stelna. Fördela såsen på moussen och garnera med chokladsticks.
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar