Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse med passionssås och chokladsticks

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gjorde den här desserten i helgen och den var så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelantinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Vispa grädden hårt. Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad och låt den kallna. Blanda choklad och grädde under omrörning.
  3. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ned äggpöset i chokladgrädden tillsammans med crème fraiche.
  4. Värm likören i en kastrull. Ta upp och smält gelantinbladet i likören. Rör ner blandningen i moussen. Fördela moussen i små glas. Kyl eller frys moussen ca 4 timmar.
  5. Sås: Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Sjud 2-3 minuter under omrörning tills såsen tjocknar. Låt kallna.
  6. Sätt ugnen på 200º.
  7. Blanda pistaschnötterna med florsocker och likör. Häll ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt kallna och grovhacka nötterna.
  8. Hacka chokalden fint och smält 2/3 av den i microvågsugn eller över vattenbad. Rör ner resten av chokladen och rör tills den har smält.
  9. Klicka ut smala chokladstänger på ett bakplåtspapper. Tryck fast nötterna i chokladen. Ställ kallt för att stelna. Fördela såsen på moussen och garnera med chokladsticks.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.