Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmoussetårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kan förberedas ett par dagar i förväg och vänta i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggen i en skål och rör ner mandelmassan.
  2. Sikta i kakaon och blanda väl. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
  4. Vispa grädden i en skål. Vispa upp äggulorna i en annan skål. Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna.
  5. Rör försiktigt ner gulorna i chokladen och vänd ner grädden. Häll i formen och frys in i minst 3 timmar.
  6. Ta fram tårtan 15 minuter före servering och garnera den med lätt tinade bär.
  7. Ugn 175°

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lilljeppe 13 november 2008

    Super gott. Vi hade choklad i ett nätmönster på tårtan istället för frukt. Det var super gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.