En vit chokladbrowniebotten med pistagenötter toppas med fluffig mousse. Garnera med frukter, bär, blommor och strössel så blir tårtan extra festlig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Botten:
Finhacka chokladen och pistagenötter. Smält chokladen på låg värme i en kastrull med smöret under omröring. Rör i socker, vaniljsocker, mjöl och citronsaft. Blanda ner pistagenötterna tillsammans med äggen i smeten. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt kallna.
- Mousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden lätt och vispa upp äggulorna för sig. Ta upp och smält gelatinbladen med 3 msk vatten på låg värme. Rör i äggulor och choklad. Vänd snabbt ner grädden. Häll moussen över browniebottnen. Ställ kakan i frysen i ca 4 timmar.
- Låt tårtan vila i rumstemperatur ca 40 minuter före servering. Halvera tårtan och lägg den på två fat. Garnera med körsbär, skivade persikor, bär, blommor och guldströssel.
Publicerat den
10 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar