Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

(1 kommentar)  
Skriv ut

Underbar vit chokladmoussetårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen.
  3. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
  4. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar.
  5. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lindamarieh 31 maj 2009

    God tårta som uppskattades mycket av våra gäster. Då min man inte är så förtjust i mandelmassa ska vi prova att göra en vanlig tårtbotten nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.