Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladsorbet med hallon och stjärnanis-sabayon

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Festlig efterrätt där chokladsorbeten bör göras dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sorbet: Koka upp florsocker, vatten, vermouth och vaniljstång. Sjud 10 minuter. Hacka chokladen i grova bitar under tiden. Låt sockerlagen svalna något innan chokladen rörs i. Låt chokladen smälta under omrörning. Blanda sedan i vodka och kyl sorbetsmeten i kallt vattenbad innan den körs i glassmaskin ca 20 minuter. Lägg över i skål med lock och ställ in i frysen över natten.
  2. Sabayon: Koka upp socker, vitt vin, saft av citron och stjärnanis i en liten kastrull, låt svalna. Plocka bort stjärnanisen. Vispa i gulorna och sätt kastrullen i sjudande vattenbad. Vispa tills såsen tjocknar och blir fluffig.
  3. Apelsinflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Skölj apelsinen, riv skalet fint på rivjärn. Blanda samtliga ingredienser väl i en bunke. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter till vackert gyllenbrun färg. Låt flarnen svalna på galler.
  4. Fördela hallon på tallrikar, lägg en sked sorbet över och häll sabayon runt om. Garnera med ett halvt apelsinflarn och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.