Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladtryffel med kanel och lime

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Kan kännas aningen mastiga om man gör dem för stora.Gör små istället. Supergott till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka 200 g vit choklad fint och lägg i en skål. Tvätta limen noga och riv skalet fint. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör noga med en gaffel tills den är fri från klumpar. (kan behövas ett vattenbad ifall chokladen inte vill smälta ordentligt) Blanda sedan i smör, limeskal och kanel. Rör om så att allt är blandat. Slå in skålen i plastfolie och ställ i frysen i ca 2 timmar. Plasta in en bricka eller en form som går in i frysen. Ta ut tryffeln ur frysen och forma till bollar ca 30 st med hjälp av 2 teskedar och fingrarna. Lägg bollarna på den plastade brickan och ställ sedan in i frysen i ca 4 tim. Smält sedan resterande choklad i ett vattenbad. Rör om och låt svalna något. Ta upp kulorna med en gaffel och doppa i den smälta chokladen. Lägg upp på ett fat eller dylikt. Förvara sedan i frysen och ta ut allt eftersom de ska ätas!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.