Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit fisk i ugn med mjukost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Har förut alltid använt torsk, men i dessa tider kan man ju välja någon liknande istället. Blir precis lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fisken ska vara tinad. Skär i kuber eller tjocka skivor.
  2. Lägg i botten på en smord ugnsform. Salta rätt rejält och peppra med vit eller svartpeppar. Jag brukar ta lite av varje.
  3. Såsen av ost och grädde värmer man ihop i en gryta. Att ange exakta mängder tycker jag är svårt, men tänk till 6 pers och att det ska täcka över fisken helt.
  4. Ta mycket dill, det är ju en mild krydda.
  5. Häll över fisken och in i ugnen ca 25 min, 225 gr.
  6. Servera med goda grönsaker, mjölig potatissort. Lingon är väldigt gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tantdrake 24 maj 2008

    Grundreceptet är finfint! Enkelt, få ingredienser och går ganska snabbt. Jag som gillar kryddor förstärkte med fisksås och lite piripiri. Kunde inte hålla mig ifrån några ostrivningar överst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.