Servera denna underbara kladdtårta med valfri frukt och vispad grädde eller vaniljglass.
Blir ca 16 bitar.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
- Glasyr:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Sikta över florsocker.
Ät och njut.
Publicerat den
2 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kakan är suveränt god, har receptet sen innan har gjort den fera gånger,,,,,mums