Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit kladdchokladtårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Servera denna underbara kladdtårta med valfri frukt och vispad grädde eller vaniljglass. Blir ca 16 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
  3. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker. Ät och njut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evanorrholm 27 augusti 2008

    Denna kakan är suveränt god, har receptet sen innan har gjort den fera gånger,,,,,mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.