Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit kladdkaka med daimhack och chokladtäcke

 
Skriv ut

Supergod och superenkel!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skrapa av chokladen från daimen med en kniv och hacka sedan daimen till små bitar.
  3. Smält smöret i en kastrull och lägg i chokladen så att den smälter.
  4. Vispa ägg och socker, blanda i de torra igredienserna och häll till sist i vätskan och daimhacket.
  5. Ställ in kakan i ugnen i 15-20 min. För mig tog det nästan 25 minuter, så kolla till kakan med en potatissticka eller gaffel då och då för att se så att den verkligen blir bakad i mitten, men den ska ändå vara kladdig.
  6. När kakan är klar, smält den mörka chokladen och daimchokladen i vattenbad. Häll på chokladen när kakan har svalnat helt och ställ sedan in den i kylen i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.