Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit kladdkaka med hallon

(17 kommentarer)  
Skriv ut

Helt sagolikt god. Gjorde denna till min sons student och den blev succé. Alla älskade den. Godast är den dagen efter. Den upplevs rinnig när man tar ur den ur ugnen men lugn.. Den sätter sig när den kallnat helt. Gärna i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen och smöret över vattenbad. Låt svalna lite. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop med choklad/smöret. Rör försiktigt. Tillsätt äggen och citronskalen. Rör till en jämn smet.
  2. Häll i en bröad form med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck försiktigt i hallonen jämt fördelat över kakan. Använder du frysta hallon så låt de tina och rinna av ordentligt innan.
  3. Grädda mitt i ugnen i 175º i 35 min. Låt kallna HELT!!, gärna över natten..
  4. OBS!! kladdkaka som innehåller choklad skall med fördel stå till sig i kylen över natten. Eftersom den innehåller choklad så behöver den sätta sig. Den är ljuvligt god efter den fått stå till sig i kylen över natten..
  5. Servera med vaniljglass, grädde eller youghurt med lite vaniljsocker i.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • Maithai 20 april 2009

    Denna kakan lever verkligen upp till beskrivningen sagolikt god. Både jag och min man tyckte den var helt ljuvlig. Vilket bra recept, enkelt och snabbt:). En bra kaka att ha på en buffé då den är mäktig. Funderar på att ha den på min dotters namnceremoni då jag kan göra några stycken dagen innan:) slipper bök på självaste festen.

  • charlottea 26 april 2009

    Fruktansvärd! 225gr smör gör att kakan flyter omkring i flôt i ugnen, smakade som hämtad direkt ur smörpaketet, med en viss bismak av choklad. Nej nej nej, detta var ingen kaka för mig!!!! Skulle bjudit mina vänner på den som dessert - blev en vanlig hederlig kladdkaka istället.

  • Linettes 26 april 2009

    Vilket skitsnack charlottea! Det är den bästa jag har någonsin ätit och alla mina vänner älskar den. Hon kan inte ha gjort receptet som det står.. Snacka om att folk inte klara av att det finns andra som är bättre än dem själva. Aja.. Helt fantastisk god kladdkaka.. Alla här hälsar och säger att dem har tagit recp och skall bjuda vidare.. Kram från oss

  • Camparn 26 april 2009

    Helt fantastisk ljuvligt god varint på kladdkaka! Kan rekomderas!!

  • lindkvist_therese 29 april 2009

    Gjorde denna kaka då det var min tur att ha "fredagsfika" på jobbet. Alla älskade den! Supergod!!!

  • Cattzi 2 maj 2009

    Gjorde denna igårkväll och bjöd familjen på och det blev stor succe :D Tyvärr så gick den inte att sluta äta i tid bara ;) Den var otroligt god att jag kommer absolut att göra den fler gånger! :)

  • lilas 2 maj 2009

    Hejsan! Helt underbar tycker jag att denna kladdkaka var!! Jag kommer att göra den många,många gånger till! Tack för receptet! Mvh Lilas.

  • Lippe70 16 maj 2009

    Tack för detta härliga recept. Kommer absolut att göras igen..:):)

  • koktoken 1 juni 2009

    Hej Tack för ett superbra recept! Testade denna goda kaka i helgen den blev omtyckt kan jag säga. I stället för hallon provade jag med pistagenötter i kakan. Gott även det!

  • Nandersohn 5 juni 2009

    Jag håller på med den nu och det går väldigt bra. Jag gör 2 på en gång, en i formen och en på botten av ugnen :) Det var tydligen en liten glipa i formen så det droppar ut lite. Får se hur det går:) Synd bara ifall den är så god som ni säger.

  • mooze 15 juni 2009

    Jättegod kladdkaka :-()

  • SussiO74 2 juli 2009

    Supergod! Bjöd den på ett födelsedagskalas.Flera bad om receptet. Ska göra den igen till ett nytt kalas i morr´n. Jag utelämnade hallonen och serverade dem vid sidan tillsammans med annan frukt och grädde. Det blev mycket populärt! Tack för ett bra recept!

  • MadeleineG 20 september 2009

    Undeerbart god :P

  • jaassse 29 oktober 2009

    Hej! Undrar hur många personer man kan räkna på kakan? Tänkte göra den till sonens dop:) tack på förhand

  • Anna-Malin 24 november 2010

    Jag lyckades inte helt med denna kaka. Den blev väldigt rinnig på mitten och blev därför ingen succé. Men jag får väl kanske ge den en andra chans!

  • Tetis87 28 november 2010

    Låtit den stå 35 min och lite till... Den flyter bara omkring! Gjort precis som i receptet

  • linus591 4 mars 2011

    lät den stå i ugnen 5 min x-tra och över natten i kylen . den blev kanon, en riktig höjdare

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.