Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit kladdkaka med lime och ingefära

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Otroligt god kladdkaka som min mor hittade receptet på i en tidning. Vi bakade den till barnens födelsedag tillsammans med några andra tårtor och kakor och denna var tveklöst bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och ta bort kastrullen från värmen. Bryt chokladen i småbitar och lägg i det varma smöret och rör tills chokladen har smält. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmöret och övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda sedan i nedre delen av ugnen 20-30 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha kakan).
  2. Servera kakan avsvalnad eller kall med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.