Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit krämig kladdkaka på en digestivebotten

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En ny variant på kladdkaka, supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och rör i hop med de krossade digestivkexen. Bred ut i en smord rund ugnssäker form (ca 22-25 cm diameter) Ställ svalt medan du rör ihop kladdkakan.
  3. Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap. Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Sedan häller du upp smeten över den kylskåpskalla digestivbotten. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan kan med fördel stå kallt 1 timme innan servering.
  4. Då kan du under tiden göra kiwikompotten, skala och skiva ner kiwin i en kastrull, den vita stammen i mitten på kiwin används inte i kompotten, blanda ihop med 3 msk socker, omröres under uppvärmning. Mixa den till en slät sås, sila bort överbliven vätska.
  5. Klar att serveras, med kiwikompott och vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jennika 21 oktober 2010

    Testade att baka kakan i förrgår. Väldigt god men något tjock digestivebotten, om jag gör den igen blir det nog med lite tunnare botten. Serverades med en sås på mosade hallon och lite socker. Sista biten av kakan avnjutes just nu =) mmmm GOTT!!! =)

  • eva_jonte 21 oktober 2010

    Vad skoj att du tyckte om den! :-) Ja det passar nog bra med bär till, så man bryter det söta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.