Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit och mörk chokladcheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Riktigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg müslibitarna i en plastpåse och krossa dem grovt med en brödkavel. Häll över i en skål och blanda ner de hackade rostade hasselnötterna.
  2. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Rör ner müsli- och nötblandningen och blanda väl.
  3. Pressa blandningen med ett glas mot botten och sidorna på en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter.
  4. Rör samman mjukosten och sockret med en träsked. Rör ner yoghurten. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Strö ner gelatinpulvret i vatten i en värmetålig skål och låt det blötas upp. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten. Rör tills gelatinet löst sig. Rör ner i smeten.
  5. Fördela smeten i två skålar. Rör ner den smälta mörka/ljusa blockchokladen i den ena skålen och den smälta vita blockchokladen i den andra.
  6. Varva de två fyllningarna på kakbottnen. Rör runt lite med spetsen på en kniv för att marmorera kakan. Släta till ytan och gör mönster med en degskrapa eller gaffel. Kyl minst 2 timmar innan kakan serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mmpf 13 oktober 2008

    Kladdkaka med musli botten :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.