Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit tryffelkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Härligt god! Mums...

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smörj en rund form med löstagbar botten (20 cm). Klä botten med bakpapper. 2. Vispa ägg och socker i 10 minuter, eller tills smeten är ljus och skummig och vispen lämnar spår i några sekunder. Skeda ner mjölet. Vänd också ner den smälta vita chokladen. Häll smeten i formen och grädda i ugn, 180 grader i 25 minuter, eller tills kakan fjädrar lätt. Låt svalna och flytta sedan till ett galler för att kallna. Lägg tillbaka den kalla kakan i kakformen. 3. Häll vispgrädden till tryffeln i en kastrull och koka upp. Rör för att förhindra att grädden bränner fast. Låt svalna något. Tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält och blandats med grädden. Tag från plattan och rör tills smeten svalnat nästan helt. Rör i mascarponen. Häll blandningen över kakan och ställ kallt i 2 timmar. 4. Tag kakan ut formen och flytta den till ett fat. Gör chokladrullarna (se nedan) och dekorera med dem och kakaon.
  2. CHOKLADRULLAR: 1. Smält chokladen. Häll ut denna på en ren plastskärbräda och låt chokladen stelna. 2. När chokladen stelnat, se till att skärbrädan står stadigt. Håll en stor slätbladig kniv mot chokladytan och dra knivbladet mot dig i en 45-gradig vinkel. När knivbladet skrapar över chokladytan bildas långa, oregelbundet formade chokladrullar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.