Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit varmchoklad med vanilj, grädde, kanel och minimarshmallows

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Eftersom jag älskar vit choklad (har inte hittat någon vit varmchoklad som inte innehåller kakao, vilket jag tycker förstör en del i just ett sånt här avseende) ville jag testa på att göra en varmchoklad som innehöll just vit choklad. Piffade till chokladen med vanilj! Vart riktigt mumsigt! Räcker till 4-5 glas, beroende på hur stora glasen är. Denna dryck kan man egentligen även dricka när den är kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ner mjölken, sockret, sirapen och vaniljsockret i en kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Häll ner kärnorna i mjölkblandningen.
  3. Låt koka upp under omrörning. Blandningen ska precis börja bubbla.
  4. Ta kastrullen från plattan. Sänk plattan.
  5. Bryt ner den vita chokladen och ställ kastrullen på plattan.
  6. Låt blandningen sjuda på svag värme i 5 minuter under omrörning.
  7. Ta kastrullen från plattan och låt chokladen kyla av i 5 minuter.
  8. Vispa under tiden grädden. Spritsa grädden över chokladen.
  9. Toppa med kanelen och minimarshmallows.
  10. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.