Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vita nektariner i gelé med vaniljpannacotta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Syndigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort fruktköttet från kärnorna. Koka upp 900 g av sockret med vattnet i en kastrull, lägg i fruktbitarna. Dra av från värmen, täck med bakplåtspapper och låt frukten kallna i sockerlagen.
  2. Lägg 1 gelatinblad i blöt i kallt vatten. Hetta upp grädden, 50 g socker och en kluven och skrapad vaniljstång nästan till kokpunkten. Dra av från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladet och rör i den heta gräddblandningen. Sila sen genom fin sil och kyl av i ca 15 min. Skeda upp pannacottan i sex formar. Låt allt stelna i kylskåp.
  3. Skala nektarinerna, men spara skalen. Lägg de 4 gelatinbladen i blöt. Mät upp 8 dl av sockerlagen, lägg i en kluven och skrapad vaniljstång, nektarinskalen och de mindre nektarinbitarna. Värm upp nästan till kokpunkten. Ta kastrullen av värmen. Krama ur de 4 gelatinbladen, lägg i dem och vispa. Låt stå i 30 min. Sila. Kyl lagen tills den börjar stelna.
  4. Lägg de stora nektarinbitarna ovanpå den stelnade pannacottan. Häll den nästan geléade fruktlagen över nektarinbitarna och pannacottan så att formen fylls. Kyl i några timmar före servering. Doppa formarna i hett vatten och stjälp upp dem. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.