Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitamindessert med blodapelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en god portion C-vitamin, elegant förklädd till dessert med hjälp av kesella, honung och vaniljsocker. Ett bra sätt att förse nära och kära med vitaminer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj blodapelsinerna väl. Pressa 3 av apelsinerna. Skala 3 av apelsinerna med kniv så att även det vita följer med. Skär ut fina klyftor mellan hinnorna på 2 apelsiner och skär klyftorna i mindre bitar. Skär den tredje apelsinen i skivor.
  2. Vispa ihop kesella, pressad apelsinsaft, apelsinblomsvatten, honung och vaniljsocker. Blanda ner keso och apelsinklyftor. Smaka av blandningen med kardemumma.
  3. Skölj limefrukten väl och strimla skalet med hjälp av ett zestjärn. Pressa limefrukten och blanda ner 2 msk av limesaften i apelsinkrämen.
  4. Vispa grädden hårt och vänd ner den i krämen. Lägg upp krämen i dessertskålar och garnera med apelsinskivor och limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.