Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitchokladglass

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett recept jag aldrig kommit mig för att testa. Saknar glassmaskin. Har ej vågat pröva "manuellt" Men, eftersom glassen ingår som "tillbehör" till espressokakan så lägger jag upp receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk och grädde.
  2. Vispa socker och äggulor till ett lätt skum.
  3. Häll grädd-mjölk-blandningen i socker-ägg-skummet.
  4. Lägg skålen i vattenbad och vispa blandningen tills massan når en temperatur på +84 °C.
  5. Tillsätt glukos och vitchoklad.
  6. Kyl ner och kör i glassmaskin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lely 19 december 2009

    Vitchoklad glass går nog även med vanlig mjölk choklad!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.