Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitello tonato classic

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En ljuvlig rätt som får folk att höja på ögonbrynen pga kombinationen i rätten. Den smälter i munnen och folk vill bara ha mer, mer ... mer!! Hade detta på ena dotterns dop o det blev succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj köttet i kallt vatten och torka försiktigt av det med hushållspapper. Skala purjolök, lök och morot, skölj och skär i små bitar. Blanda vin, grönsaker och lagerblad och marinera köttet i blandningen över natten. Vänd köttet under tiden någon gång då och då. Nästa dag läggs köttet och marinaden i en gryta. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Koka upp, salta och låt det småsjuda på svag värme utan lock i cirka en timme. Innertemperaturen på köttet ska vara ca 55 grader. Låt sedan köttet svalna i lagen. Låt tonfisken rinna av. Mixa den tillsammans med sardeller, äggulor, hälften av kaprisen, citronsaften och vinäger till en fin puré i en matberedare eller med en stavmixer. Häll slutligen långsamt i oljan i en tunn stråle och vispa tills såsen blir blank och krämig. Krydda eventuellt med salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och häll över såsen. Strö över resterande kapris och garnera med citron.
  2. Jag serverade detta med en couscous-sallad som tillagade sej själv. Blanda couscousgryn med hackad tomat, gurka, vitlök samt rödlök till exempel. Därefter dränker du salladen i en del rapsolja (välj olja utan bismak iallafall), samt en aning pressad citron. Salta ej. Möjligen peppra en aning. Blandningen ska kännas "kladdig". Låt stå över natten och vips nästa dag är det hela färdigt att serveras. Smaka av med salt, peppar eller annat som kan tänkas passar till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.