- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En ljuvlig rätt som får folk att höja på ögonbrynen pga kombinationen i rätten. Den smälter i munnen och folk vill bara ha mer, mer ... mer!!
Hade detta på ena dotterns dop o det blev succé.
Instruktioner
- Skölj köttet i kallt vatten och torka försiktigt
av det med hushållspapper.
Skala purjolök, lök och morot, skölj och skär i
små bitar. Blanda vin, grönsaker och lagerblad
och marinera köttet i blandningen över natten.
Vänd köttet under tiden någon gång då och då.
Nästa dag läggs köttet och marinaden i en
gryta. Häll på vatten så att det precis täcker köttet.
Koka upp, salta och låt det småsjuda på svag
värme utan lock i cirka en timme. Innertemperaturen på köttet ska vara ca 55 grader. Låt sedan köttet svalna i lagen.
Låt tonfisken rinna av. Mixa den tillsammans
med sardeller, äggulor, hälften av kaprisen,
citronsaften och vinäger till en fin puré i en matberedare eller med en stavmixer. Häll slutligen
långsamt i oljan i en tunn stråle och vispa tills
såsen blir blank och krämig. Krydda eventuellt
med salt och peppar.
Skär köttet i tunna skivor och häll över såsen.
Strö över resterande kapris och garnera med
citron.
- Jag serverade detta med en couscous-sallad som tillagade sej själv. Blanda couscousgryn med hackad tomat, gurka, vitlök samt rödlök till exempel. Därefter dränker du salladen i en del rapsolja (välj olja utan bismak iallafall), samt en aning pressad citron. Salta ej. Möjligen peppra en aning. Blandningen ska kännas "kladdig". Låt stå över natten och vips nästa dag är det hela färdigt att serveras. Smaka av med salt, peppar eller annat som kan tänkas passar till.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar