Instruktioner
skär köttet i skivor lägg dem på ett serveringsfat
hacka ansjovisfileérna blanda dem med den avrunna tonfisken mosa detta med en gaffel
tillsätt olivoljan lite isänder
rör ner citronsaften och vinet såsens konsistens ska vara ungefär som tunn majonäs tillsätt om så behövs lite grädde
smaksätt såsen med hackad kapris och peppar
häll såsen över köttet och garnera med kapris och citronskivor
vill man inte ha kapris ta då klippt persilja
serveras med kokt potatis bröd och en sallad
smaklig spis !
Hade denna rätt på dotterns dop. Först frynte folk på näsan, kött med fisksås (fy fan ungefär) Sen stod dom i kö för att få mer, itne minst av såsen. Denna rätten är ljuvligt god, den smälter i munnen o smakkombinationen är kanon!!! Enda skillnaden är att jag använde fläskfile istället (blev lite billigare :) ) jag serverade oxå detta till en couscous-sallad som jag tyvärr slarvat bort receptet på. Men couscousen tillagades inte på spis utan salladen gjordes dagen innan, i med grynen och den tillagade sej själv. Det var typ tomat, sallad, gurka, rödlök. Kanske lite vitlök med. På med olivolja och vinäger. Fruktansvärt gott :)
Älskar såsen som får en klar femma! Tog sardeller i stället för ansjovis.