Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitello Tonnato med fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enligt Zetas recept, supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Krydda filén med olivolja, vitlök, citronskal, rosmarin, salt och peppar. Bryn i stekpanna runt om tills den fått fin färg. Stek klart i ugn på 100 grader till 62 grader innertemperatur. Det tar ca 25 minuter. Köttet ska vara lätt rosa men köttsaften ska vara klar. Låt svalna.
  2. Tonfisksås: Häll av oljan från tonfisken. Mixa samtliga ingredienser utom rucolan till en slät sås med en mixerstav eller i en hushållsassistent. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Servera till köttet.
  3. Skiva köttet tunt och servera med rikligt av den kalla tonfisksåsen. Garnera med rucolabladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.