Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitkålsgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nu gör vi något riktigt gott med den svenska vitkålen !!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med salt och svartpeppar. Mosa dom kokta och kalla potatisarna och blanda i färssmeten tillsammans med mjölken. Strimla vitkålen och bryn i smör i en stekpanna. Ringla över sirapen. Varva kål och den lösa färssmeten i en stor smord form. Understa och översta lagret skall vara kål. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 60 minuter.
  2. Servera med lingonsylt och kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sleijon 9 februari 2012

    Inte grann att se på vilket såklart drar ner betyget. Men god smak! En ganska söt rätt. Jag lät köttfärsen bryna lite innan jag blandade ner den med mjölk och potatis. Då behövdes bara 40 min i ugnen. Det behövs även några extra potatisar att servera till rätten när den är klar, utöver de två som står under ingredienser. Serverades med fördel med lite broccoli, ärtor och morötter vid sidan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.