- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Cidern är underskattad i den svenska matlagningen, men i dess hemland Frankrike används den gärna till såväl fisk- som kötträtter. Här ackompanjerar den fina vitlingfiléer i god citronsås.
Instruktioner
- Lägg de tinade vitlingfiléerna i en fiskkittel eller kastrull. Häll över cider och salta och peppra. Låt fisken sjuda på svag värme 8-10 minuter tills den är genomkokt.
- Lägg upp vitlingen på ett varmt uppläggningsfat men spara spadet. Pressa saften ur en halv citron och klyfta resten av citronerna.
- Klicka ner matfettet i spadet under kraftig vispning och tillsätt den pressade citronsaften.
- Häll såsen över de varma fiskfiléerna och garnera med dragonblad eller citronmeliss och citronklyftor. Servera omedelbart.
- Servera med bladspenat och ris eller pressad potatis.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar