Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlingfilé med cider

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Cidern är underskattad i den svenska matlagningen, men i dess hemland Frankrike används den gärna till såväl fisk- som kötträtter. Här ackompanjerar den fina vitlingfiléer i god citronsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de tinade vitlingfiléerna i en fiskkittel eller kastrull. Häll över cider och salta och peppra. Låt fisken sjuda på svag värme 8-10 minuter tills den är genomkokt.
  2. Lägg upp vitlingen på ett varmt uppläggningsfat men spara spadet. Pressa saften ur en halv citron och klyfta resten av citronerna.
  3. Klicka ner matfettet i spadet under kraftig vispning och tillsätt den pressade citronsaften.
  4. Häll såsen över de varma fiskfiléerna och garnera med dragonblad eller citronmeliss och citronklyftor. Servera omedelbart.
  5. Servera med bladspenat och ris eller pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.