Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöks- och örtbaguetter

(4 kommentarer)  
Vitlöks- och örtbaguetter Vitlöks- och örtbaguetter
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Min mammas underbara recept på goda baguetter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, häll det fingervarma vattnen över. Rör i oljan, honungen, saltet, basilikan och vitlöken. Häll på mjöl. Jag vet inte exakt hur mycket det ska vara, jag häller på lite och rör om, och fortsätter så. Kanske 1-2 liter? Arbeta ihop till en slät deg och låt jäsa i 45-60 min under bakduk.
  2. Ta upp degen och knåda lite. Dela i 4 bitar och forma varje bit till en baguette. Låt jäsa i 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med ägg och strö på sesamfrön. Ev. skåra lite snyggt. Sätt in i ugnen, ca 15 - 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • pling 7 augusti 2010

    Låter jätte gott, stort TACK på förhand fyller nämligen 40 snart verkar passa bra till min Buffe. Kram Pling Obs! Du får redan nu höga betyg av mig(känner smaken i muunen) ha ha

  • _chokladbiten_ 8 augusti 2010

    Hej! Det låter jättegott. Undrar bara om du hackar eller pressar vitlöken. :)

  • Okänd 8 augusti 2010

    jag pressar vitlöken, om man hackar är det lätt att det blir för stora vitlöksbitar...

  • mereneito 29 augusti 2014

    Hur mycket jäst använder du när du skriver ett paket till 1-2 liter mjöl?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.