Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöks- och persiljepotatis

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vanlig potatis kan lyftas till nya höjder med rätt sällskap. Här får schalottenlök, vitlök och persilja förhöja smaken på tunt skivad potatis i en krispig gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba potatisarna väl, skiva dem tunt och lägg skivorna i en skål. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Skala schalottenlöken, skiva den tung och lägg den i en skål. Pressa vitlöken och blanda den med schalottenlöken.
  3. Smörj en ugnsfast gratängform med 1 msk smör. Varva potatis och lök i formen. Häll buljongen över och klicka på resten av smöret.
  4. Täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen cirka 60 minuter tills potatisen är mjuk. Ta bort foliet och baka ytterligare 15-20 minuter så att gratängen får en krispig yta.
  5. Garnera med persilja och servera rätten varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.