Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöks- och rosmarinspäckad lammstek

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt festlig helgmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär vitlöken i bitar och gör mindre kvistar av rosmarinen.
  2. Skär små fickor i lammköttet och tryck in vitlöksbitar och rosmarinkvistar i den. Gnid in köttet med salt och svartpeppar.
  3. Lägg lammsteken i en lergryta och häll i vattnet. På med locket och in i ugnen.200 grader, ca 60 min. Blanda senap och honung och pensla lammsteken med det. Stek ytterliggare i 40 min, eller tills lammköttet är genomstekt.(brukar vara färdig efter ca 2 timmar) Lägg upp den på ett fat under folie.
  4. Skyn i lergrytan silas och hälles i en kastrull. Tillsätt vin och mynta och rör om tills såsen kokat. Skär steken i skivor och servera med myntasåsen och ugnstekta klyftpotatisar.
  5. God aptit.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • campa69 5 april 2009

    Mmm, gott! Jag insåg när jag stod med den marinerade steken att den skulle läggas i en lergryta. Det har jag ingen! Jag stekte steken på ett vanligt ungssäkert fat och det gick lika bra.

  • kerstin25 5 april 2009

    Tänker prova receptet till påsk, eftersom jag äntligen den sista månaden har plockat fram min gamla lergryta, som jag inte använt på många år. Den fungerar underbart till kyckling.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.