- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket smakfullt sätt att äta lever.
Passar även perfekt att göra på grillen.
Snabbt och enkelt.
Instruktioner
- Skär levern i ca 1½ cm tjocka skivor och krydda med vitpeppar på båda sidor men inget salt ännu.
Låt vila i rumstemperatur medan ni gör smöret.
- Pressa vitlöksklyftorna i smöret och häll i citronsaften. Rör om ordentligt. Finskiva purjolöken.
- Värm en stekpanna på medel värme typ 3 av 6.
Stek levern i lite av vitlöks smöret ca 2 minuter per sida. Stek inte för länge den ska vara rosa inuti. När levern fått en stekyta är det dags att salta.
- Lägg upp på fat och lägg direkt på en stor klick vitlökssmör sprid sedan purjolöken över.
- Servera med buljongpotatis eller pommes, samt skålar med extra purjo och vitlöks smör.
Publicerat den
31 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar