Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbaguette

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Häll det fingervarma vattnet (37C) i en bunke och blanda med oljan. Smula ned jästen och blanda i vätskan tills jästen löses upp.
  2. Tillsätt sirap, salt och slutligen mjölet som du häller ned lite åt gången. Arbeta samman till en smidig deg. Lägg sedan över en bakhanduk över bunken och låt degen jäsa i 40 minuter.
  3. Medan degen jäser kan man göra i ordning den torra fyllningen
  4. Fyllning: Hacka persilja och gräslök fint (man kan byta ut den ena ingrediensen till dubbelt om man vill, ex 2 dl persilja i stället för ovan). Lägg ned hacket i en bunke. Pressa ned vitlöken, och hacka dragonen om den är färsk och lägg ned också bunken. Tillsätt det rumsvarma margarinet och blanda sedan om.
  5. Ta upp degen och knåda den smidig på bordet. Dela degen i 6 lika stora delar. Kavla ut varje del till en avlång platta ca 30 cm lång.
  6. Bred ut lika mycket av fyllningen på varje degplatta och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullarna på två plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  7. Grädda varje plåt i ca 15 minuter tills baguetten har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.