Kummin i bröd är gott och tillsammans med vitlök och ost är det ännu godare. En kalljäst, lite grövre deg.
Instruktioner
- Rör ut jästen i vattnet och tillsätt, salt, olja, honung, vitlök, kummin, rågmöl och vetemjöl. Börja med den mindre mängden mjöl.
- Arbeta degen väl, fem minuter i assistent och längre för hand.
- Täck över och jäs i rumstemperatur i två timmar.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda lätt och dela den i sex delar. Rulla ut dessa till längder och lägg dem tre och tre på bakpappersklädd plåt. Klipp eller skär några hack i varje bröd.
- Täck över och jäs ytterligare en timme.
- Pensla bröden med kallt vatten och strö över riven ost.
- Grädda i 250º i 8-10 minuter.
Publicerat den
24 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
super