Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbaguetter med kummin och ost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kummin i bröd är gott och tillsammans med vitlök och ost är det ännu godare. En kalljäst, lite grövre deg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt, salt, olja, honung, vitlök, kummin, rågmöl och vetemjöl. Börja med den mindre mängden mjöl.
  2. Arbeta degen väl, fem minuter i assistent och längre för hand.
  3. Täck över och jäs i rumstemperatur i två timmar.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda lätt och dela den i sex delar. Rulla ut dessa till längder och lägg dem tre och tre på bakpappersklädd plåt. Klipp eller skär några hack i varje bröd.
  5. Täck över och jäs ytterligare en timme.
  6. Pensla bröden med kallt vatten och strö över riven ost.
  7. Grädda i 250º i 8-10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ettmod 23 augusti 2012

    super

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.