Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbakad fisk på tomatbädd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Servera fisken med couscous smaksatt med basilika och rostade pinjenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat penslat med lite rapsolja. Krydda med hälften av saltet och pepparn. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 20 min.
  3. Öka ugnstemperaturen till 200°. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden. Pressa över lime, salta och peppra. Strö över vitlök och timjanblad. Ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen tills fisken är klar, 10–15 min.
  4. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda med limeskal, basilika och pinjenötter.
  5. Servera fisken med couscous. Garnera med salladsblad och limeklyftor.
  6. Ca 388 kcal/portion varav ca 11 g fett, 38 g kolhydrater, 34 g protein

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.